Meteen naar de inhoud

WordPress van Engels naar Nederlands omzetten

WordPress van Engels naar Nederlands

Af en toe krijg ik deze vraag van een lezer via mijn contactformulier en zo ook dit weekeinde van Sylvie. Heb je WordPress eenmaal in het Engels geïnstalleerd, hoe zet je WordPress dan van Engels naar Nederlands om? Erg ingewikkeld is dat niet, maar je zult er maar mee zitten. In dit korte artikel de stappen die je moet nemen om Je WordPress van Engels naar Nederlands te krijgen.

Stap 1
Download de Nederlandse taalbestanden. Dat kun je op verschillende manieren doen. Voor WordPress versie 3.3.1 vind je ze direct hier. Maar na verloop van tijd zullen er nieuwe versies verschijnen. Daarover verderop meer. Voor dit moment gaan we uit van het zip-bestand. Download deze en pak hem even uit op een tijdelijke plek op je eigen systeem.

Stap 2
Maak een ftp verbinding naar je website. De (4) bestanden uit de zip file kopieer je met je ftp tool naar wp-content/languages.

WordPress taalbestanden kopiëren

Stap 3
Vervolgens pas je je wp-config.php aan. Deze bevindt zich in de ‘root’ van je website. Kopieer dit bestand even tijdelijk van je webserver naar je lokale pc. In deze wp-config.php wijzig je de taalinstelling naar nl_NL, zoals in onderstaand voorbeeld. Daarna kopieer je het bestand terug naar je site en overschrijf je het bestaande bestand.

wp-config Nederlands instellen

WordPress zal nu in het Nederlands werken! Controleer dat door eerst naar je Dashboard te gaan. Maak indien nodig je browser cache leeg. In de frontend van je website zou je nu nog deels Nederlands, deels Engels kunnen zien. Dat ligt dan niet aan WordPress, maar aan het theme dat je gebruikt.

Aan het begin van dit artikel schreef ik al dat er nieuwe versies van WordPress uit zullen komen. En vermoedelijk zal het mij niet lukken dit artikel hier telkens bij te werken naar de meest recente versie. Hoe doe je het dan? Download in dat geval de meest recente Nederlandse versie van WordPress en pak deze eerst weer uit op je lokale systeem. Ook dan zul je een map wp-content/languages tegen komen, met daarin precies de bestanden die je nodig hebt voor stap 2.

Was dit artikel nuttig?

Laat het ons weten en geef je rating!

Gemiddeld 1 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen stemmen, wees de eerste die dit artikel waardeert!

6 reacties op “WordPress van Engels naar Nederlands omzetten”

  1. Eindelijk een goede instructie:-) Het vertalen van ENG naar NL is me gelukt adv jouw blog. Bedankt!

  2. Mijn site is gemaakt in Joomla. Ik wil hem zelf opnieuw maken in wordpress. Ik heb al een hostingprovider en een domeinnaam. Wat moet ik doen?

  3. Gelukt, alleen weet ik niet helemaal zeker of WordPress tegenwoordig niet gewoon via de admin instellingen van Engels naar Nederlands omgezet kan worden. Dat bespaart weer 10 minuten. Zou eigenlijk wel moeten kunnen in deze moderne tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *